Den HelderPolitiek

Marc Pothast nieuwe gemeentesecretaris Den Helder

Den Helder – Marc Pothast is vanaf 15 maart 2023 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Den Helder. Hij volgt Koen van Veen op, die de functie sinds 1 september 2022 op interim-basis bekleedt.

Pothast was eerder (interim-)manager, adviseur en procesbegeleider bij diverse organisaties. Zo was hij gemeentesecretaris van de gemeente Bergen en algemeen directeur bij de oprichting van de ambtelijke fusieorganisatie BUCH (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo). Ook begeleidde hij onder meer de voorfase van het ontstaan van de gemeente Voorne aan Zee. In zijn meest recente functie was hij verandermanager bij het Openbaar Lichaam Bonaire.

Burgemeester De Boer is blij met de komst van Pothast. “Met zijn kennis en ervaring is hij een gedegen adviseur voor het college van B&W, die goed in staat is om de vertaalslag naar de ambtelijke organisatie te maken. We kijken uit naar een prettige samenwerking.” Pothast deelt dat enthousiasme: “Den Helder is een dynamische, maritieme gemeente met bijzondere en uitdagende opgaven. Ik zie ernaar uit om daar, samen met het college en de ambtelijke organisatie, mee aan de slag te gaan.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

1 reactie

 1. Het is zover de gemeente Den Helder heeft na lange tijd een nieuwe gemeentesecretaris gevonden. Nu maar hopen dat hij niet zo snel wegrent, net als zijn voorgangers.

  De raad kan eindelijk hun beloofde onderzoek laten uitvoeren door de nieuwe gemeentesecretaris. Een onderzoek naar integriteit van Raad, College en vooral de ambtelijke top.*

  Iedere keer als Helder Onafhankelijk! aan de coalitiepartijen vroeg, wanneer dit onderzoek zou komen. Werd er steeds gezegd dat er eerst een nieuwe gemeentesecretaris moet komen. Nu Dhr Marc Pothast 15 maart begint, kan dit onderzoek voor eind maart in werking worden gesteld.

  Een inwerkperioden is namelijk voor deze ervaren bestuurder niet nodig. Zeker gezien hij de klappen van de zweep kent, als ervaren gemeentesecretaris van onder andere Gemeente Bergen en Niedorp.

  Daarbij zou het ook goed om snel aan dit onderzoek te beginnen, zodat hij niet wordt meegezogen in de vijandelijke sfeer die er op het gemeentehuis hangt. En de angstcultuur onder de lagere ambtenaren, na 10 jaar nog steeds aanwezig is.

  Wij wensen Marc Pothast heel veel sterkte in zijn nieuwe baan. En hopen dat Marc Pothast, de inwoners van Den Helder, Julianadorp en Huisduinen op de eerste plaats zet. En er echt voor de inwoners wil zijn.

  (*Met de ambtelijke top word bedoeld de concerndirectie en alle leidinggevende van de diverse gemeentelijke afdelingen.)

Back to top button
%d bloggers liken dit: