Ingezonden

Tips voor meer werkgeluk

Advertentie:

Je kent het vast wel: je wekker gaat voor werk en je hebt er absoluut geen zin in. Het liefst lig je heel de dag in bed of ga je iets doen wat je leuk vindt. Bij sommige mensen blijft dit gevoel helaas voor langere periode stand houden, wat ten koste gaat van het werkgeluk. Lees daar meer informatie over in dit blog!

Wat is de reden?

Het is belangrijk om eerst goed na te gaan wat de reden zou kunnen zijn dat je het niet zo naar je zin hebt op het werk. Zo is het tegenwoordig erg hip om thuis te werken. Echter, voor sommige mensen is dit niet zo fijn. Vooral als je erg sociaal bent ingesteld, kun je het contact met jouw collega’s missen. Zoek in dit geval dus naar een baan waar je in contact bent met jouw andere collega’s. Een andere reden zou kunnen zijn dat de werksfeer niet echt bij je past. Sommige bedrijven zijn erg zakelijk waardoor je merkt dat er niet echt een band is tussen de collega’s en bij het andere bedrijf kan de sfeer juist erg open zijn. Er zijn daarnaast genoeg andere reden. Ga daarom na wat voor jou van toepassing is.

Een opleiding volgen

Soms kan het bedrijf waar je in werkt heel erg leuk zijn, maar merk je dat de werkzaamheden die je uitvoert jou niet meer het plezier geven wat je had toen je ermee begon. Het is daarom een goed idee om dit altijd aan te geven bij jouw werkgever. Het gesprek aangaan is immers al het halve werk. Bedenk van tevoren goed wat jouw problemen zijn en denk zelf ook al na over eventuele oplossingen. Het kan misschien helpen om een andere functie te bekleden als je daarvoor de juiste kennis en vaardigheden in huis hebt. Heb je dit niet? Dan hoeft dat niet gelijk te betekenen dat het nooit mogelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus of opleiding volgen, zoals de opleiding omgevingsmanagment of een andere opleiding die past bij de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Als je de opleiding of cursus voltooid hebt, kun je promoveren naar een andere functie binnen het bedrijf waar je al werkzaam bent. En er zijn steeds meer werkgever die hun medewerkers stimuleren om een cursus te volgen. Vaak worden de kosten dan op jouw werkgever verhaald. Best fijn, toch?

Jouw werkgeluk heb je voor een groot gedeelte dus zelf in de hand. Een opleiding kan al veel helpen. Ben je nog op zoek naar een leuke opleiding, zoals de opleiding sociaal werker? Neem dan vooral een kijkje op de site van de Bestuursacademie.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button