Politiek

PvdA Hollands Kroon verzoekt informatie over dorpsraden

Advertentie:

Anna Paulowna – Paul Medema, gemeenteraadslid van de PvdA in Hollands Kroon, heeft het college via politieke vragen om informatie gevraagd naar aanleiding van het recente raadscafé in Barsingerhorn. Medema haalt daarbij het coalitieakkoord ‘Samen bouwen aan vertrouwen’ aan. In het coalitieakkoord is volgens de PvdA-er de navolgende stevige ambitie opgenomen over dorpsraden: “We zien veel potentie in dorpsraden. Door deze financieel te ondersteunen, geven we dorpen de kans om zich van onderop te organiseren. Daarom stellen we voor deze dorpsraden een klein budget beschikbaar om hun onkosten te vergoeden. Dorpsraden worden een belangrijk klankbord voor de gemeente, maar niet het enige klankbord.”

Medema wil van het college weten hoeveel dorpsraden er op dit moment actief zijn in de gemeente Hollands Kroon en in welke kernen zij precies actief zijn. Daarnaast vraagt hij zich af of het college een verschil ziet in een dorpsraad en een ander dorpsorgaan, zoals Belangen Orgaan Barsingerhorn (BOB).

Ook vraagt Medema zich af wat de stand van zaken is wat betreft het kleine financiële budget waar de dorpsraden aanspraak op kunnen maken en hoe ze worden betrokken als belangrijk klankbord van de gemeente. Als laatste wil de PvdA weten of het college ook bijeenkomsten tussen de verschillende dorpsraden organiseert, waar ze van elkaar kunnen leren en kennis kunnen delen. Als dit nog niet het geval is vraagt Medema het college of zij bereid is dit bijvoorbeeld jaarlijks te organiseren.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button