Burgemeester trots op jongeren Hollands Kroon

Hollands Kroon – Burgemeester Rian van Dam: “Uit onze rondjes langs de gebruikelijke hangplekken in de openbare ruimte, zien we dat jongerengroepen zich over het algemeen netjes aan de maatregelen houden: als er al jongeren samenkomen, dan slechts enkelen en vaak nog minder. We zijn daar blij mee, want deze tijden zijn ook voor jullie niet gemakkelijk. Een pluim dus voor degenen die zich hier al zo goed aan houden!”

Er zijn ook nog plekken waar het beter kan. Niet samenscholen en afstand houden is en blijft noodzakelijk. Het coronavirus is dichtbij en zo verspreid. Dat is slecht nieuws voor ouderen en kwetsbaren en slecht nieuws voor de zorg, die we niet willen overbelasten.

“Wees dus geen verspreider: blijf de 1,5 meter afstand houden en spreek elkaar daar ook op aan. In dit filmpje zeggen jongerenwerkers en politie het luid en duidelijk en ik sluit me daar graag bij aan. En goed om te weten: er zijn alternatieven om met elkaar in contact te zijn of de verveling te verdrijven. Kijk hier voor de tips van de jongerenwerkers van L!nk! Doen!”

Mobiele versie afsluiten