Den Helder

Hond of kat geen besmettingsbron corona

Den Helder – “Een huisdier vormt geen besmettingsbron voor het overbrengen van het coronavirus naar mensen. Er is geen enkele aanwijzing dat dit virus overgaat van honden en katten naar mensen”, aldus dierenarts Renée Chalmers Hoynck van Papendrecht van Sterkliniek Dierenartsen Den Helder en tevens bestuurslid van WSAVA (World Small Animal Veterinary Association).

Dit wereldwijde overkoepelend orgaan voor dierenartsen adviseert wel om mensen die besmet zijn met corona de zorg voor hun huisdier(en) aan anderen over te laten. Indien dit niet mogelijk is, wordt geadviseerd het contact met huisdieren tot een minimum te beperken en niet het dier te aaien, knuffelen, laten likken of eten te delen. Voor en na het contact de handen wassen en ook het dragen van een masker wordt geadviseerd.

Voor zover nu bekend, kunnen honden en katten niet ziek worden na contact met een coronapatiënt. Mocht een dier na contact met een corona-patiënt wel ziek worden, is het zaak te bellen met de eigen dierenarts en tijdens het maken van de afspraak te melden dat het dier in contact is geweest met een corona-patiënt.

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button