112

Auto te water in Breezand

Breezand – De politie kreeg dinsdag omstreeks 07.00 uur een melding van een auto te water in Breezand op de Molenvaart – Zandvaart. Al vrij snel was duidelijk dat de bestuurder en de passagier zelfstandig en op eigen kracht de auto hadden verlaten en geen letsel hadden opgelopen. De dichte mist bleek de oorzaak te zijn.

De bestuurder zag het kruispunt te laat en reed vanuit de richting Zandvaart zo rechtdoor het water in. Hij probeerde nog te remmen, maar zijn wielen blokkeerden waardoor hij doorgleed en door de brugleuning heen reed. De auto kwam vervolgens in de Molenvaart terecht.

De bestuurder en zijn passagier werden door een buurtbewoner opgevangen. Zij konden daar opwarmen en zijn nagekeken door medewerkers van de ambulance. Haulo heeft de auto uit het water getakeld en afgevoerd. Gemeente Hollands Kroon zal zorg dragen voor een nieuwe en veilige brugleuning. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zal het water afbakenen en de olie van het water afzuigen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button