Hollands KroonPolitiek

Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten vanaf nu aan te vragen

Hollands Kroon – Voor inwoners van de gemeente Hollands Kroon is het vanaf nu mogelijk om financiële ondersteuning aan te vragen wanneer zij inkomensverlies hebben geleden door de Corona crisis. Het is bedoeld voor de kosten van huur of hypotheek en gas, water en licht.

“Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen”, aldus de gemeente. Om deze mensen te helpen kan nu de tegemoetkoming TONK worden aangevraagd. De periode waar het betrekking op heeft loopt van januari 2021 tot en met juni 2021 en is voor maximaal zes maanden beschikbaar. Dit betekent ook dat de financiële steun met terugwerkende kracht kan worden aangevraagd. Een voorwaarde voor het ontvangen van de ondersteuning is dat er een inkomstendaling van minimaal 25 procent heeft plaatsgevonden. Het maximale bedrag dat per maand kan worden ontvangen bedraagt €1000,- en dit bedrag is enkel bedoeld voor het betalen van de privé woonkosten zoals de huur of hypotheek en de nutsvoorzieningen. De overige eisen kunt u hier vinden.

De tegemoetkoming TONK kan tot 1 augustus 2021 worden aangevraagd. Na een voltooide aanvraag ontvangt de aanvrager uiterlijk binnen 4 weken inhoudelijk reactie van de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button