Hollands KroonVideo

Blije treinreizigers zonder mondkapjes in Anna Paulowna (video)

Advertentie:

Anna Paulowna – De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer is opgeheven en dat leidt tot blije gezichten bij het station. “We moeten kletsen, we zien elkaar voor het eerst weer en praten met een mondkapje is het zeer hinderlijk, dus we zijn blij dat we het weer af mogen doen.”

“Mijn vrouw en ik vinden het heel prettig”, zegt Jos uit Anna Paulowna. Hij gaat naar Utrecht en had geen zin om de hele tijd een mondkapje op te hoeven. Hij ziet echt ook nadelen voor de mensen die vanwege ziekte nu niet meer met het openbaar vervoer durven te reizen. “Het mondkapje is voor sommigen een extra beveiliging en die zie je vandaag niet op het perron. Dat is voor hen funest.”

Niet alle reizigers voelden de noodzaak van de mondkapjes in het openbaar vervoer. “Je kunt gewoon normaal zitten en je wordt niet de hele tijd aangesproken”, zegt Ousmane uit Anna Paulowna. “Ik heb me er niet altijd aan gehouden. Conducteurs vonden het ook niet zo erg of droegen zelf ook geen mondkapje”, zegt Lois uit Breezand.

Gerda, die met haar wandelclubje uit de Achterhoek is gekomen, voelt zich veilig, ook zonder mondkapjes. “Persoonlijk heb ik er geen last van, ik houd afstand van de mensen en als het komt, dan komt het”, zegt Gerda. “Prachtig! Lekker weer zo, geweldig”, zegt de conducteur van de trein naar Nijmegen.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button