Overige

Geld sparen voor je kind

Het is altijd goed om geld opzij te zetten voor later, zeker als je kinderen hebt. Maar wat is nou een slimme manier om geld te sparen voor je kind? Welke mogelijkheden zijn er en welke risico’s ben je bereid te nemen? Hier vind je meer informatie over hoe je op een verantwoorde manier geld voor je kind kunt sparen.

De ouderwetse spaarpot

Heb je nog vaak contant geld in huis of in je portemonnee? Misschien is het dan een idee om je wisselgeld elke week in de spaarpot van je kind te doen. Of standaard een vast bedrag. De rente op de meeste spaarrekeningen houdt tegenwoordig niet echt over, dus dan kan dit een prima vorm van sparen zijn. Is de spaarpot vol, stort het bedrag dan op je eigen of een speciale bankrekening voor je kind. Het leuke van een spaarpot is vaak dat een kind (als deze wat ouder is) ook daadwerkelijk ziet dat er geld voor hem of haar opzij wordt gezet.

Open een bankrekening

Je kunt als ouder (of als grootouder) ook een speciale spaarrekening openen voor je (klein)kind. Bijvoorbeeld op het moment dat de kleine geboren wordt. Maar op een later tijdstip beginnen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Je kunt de rekening op je eigen naam zetten of juist op de naam van het kind zelf. Dat laatste maakt zo’n bankrekening nog specialer. Je hebt uiteenlopende mogelijkheden voor het soort en type bankrekening dat je kiest.

Kies voor een beleggersrekening

Wil je nog net een stapje verder gaan, dan kun je ook een beleggingsrekening openen voor je kind of kleinkind. Ook daar kun je eenmalig of periodiek geld op storten wat dan vervolgens voor jou belegd gaat worden op basis van een door jou gekozen beleggingsvorm. Kies je voor begeleid beleggen of ga je juist helemaal zelf aan de slag met beleggen? Bedenk in elk geval wel dat het openen van zo’n rekening wel meer risico met zich meebrengt dan een reguliere spaarrekening.

Er zijn dus meer dan genoeg manieren om geld opzij te zetten voor je kind. Er is niet één methode aan te geven die beter is dan een andere. De keuze die je maakt is geheel afhankelijk van je eigen situatie en bijvoorbeeld het risico dat je bereid bent te lopen. Op welke manier wil jij voor je kind gaan sparen?

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button