Cultuur/NatuurDen Helder

Kanoën om zwerfafval op te ruimen

Advertentie:

Den Helder – De term ‘zwerfafval’ kent inmiddels iedereen. Helaas, want dat toont aan dat zwerfafval niet in de afvalbak terecht komt. Een bekend fenomeen. Al een aantal jaren organiseren Kanoverhuur Den Helder, De Helderse Vallei en gemeente Den Helder daarom een kanotocht om zwerfafval uit het water te halen. Op zaterdag 2 april vindt deze tocht weer plaats.

Kanoverhuur Den Helder stelt hiervoor gratis 40 kanoplaatsen ter beschikking die starten vanaf de opstapplaats aan De Helderse Vallei 7a. Tussen 9:00 uur en 12:00 uur kunnen deelnemers met een kano het water op om onderweg met een afvalgrijper zoveel mogelijk zwerfafval uit het water te halen.

Doe mee met deze belangrijke opschoonactie, want zwerfafval heeft veel negatieve gevolgen. Het vervuilt de bodem en het risico is groot, dat dieren het afval opeten of erin verstrikt raken. Dieren overlijden vervolgens omdat hun maag het voedsel niet kan verteren of omdat ze vast komen te zitten. Dieren die in het water leven slaan kleine plasticdeeltjes op in hun lichaam waardoor ze ziek worden en het plastic in de voedselketen terecht komt.

Aanmelden om deel te nemen kan via de website of 0223 612555.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

3 reacties

  1. Leuk zo’n kanotochtje. Maar om dan andermans troep op te ruimen gaat me een brug te ver

  2. Niemand heeft gezegd of u verplicht hier aan mee te doen toch? Helaas kunnen deze vervuilende asocialen niet geleerd worden om hun rommel in een bak te gooien. Beboeten lukt ook niet want het wordt vaak opgemerkt zodra de vervuilende vogel al gevlogen is. Leuk initiatief van mensen die om de natuur en de dieren geven en zich vrijwillig inzetten om het mooi en netjes te houden

    1. ja dit is het enige in dit land waar je tot heden nog niet toe verplicht bent, zal ook wel verandering in komen, net als dat je eerdaags wel verplicht bent om vluchtelingen te huisvesten in je woning

Wellicht ook interessant

Back to top button