Den Helder

Mondkapjes en 1,5 meter blijven gelden bij Noordwest Ziekenhuisgroep

Den Helder – Ondanks de landelijke versoepelingen wordt er bij Noordwest Ziekenhuisgroep dringend verzocht een mondkapje te blijven dragen en 1,5 meter afstand te houden, ook na 23 maart 2022. Daarnaast blijven ook andere coronamaatregelen gelden in het ziekenhuis.

In Noordwest komen veel kwetsbare patiënten die het personeel zoveel mogelijk tegen besmetting willen beschermen. Daarnaast is de Omikron-variant ook een behoorlijk risico voor het personeel. Bij besmettingen neemt het verzuim toe en dit heeft uiteindelijk ook gevolgen voor het aantal behandelingen en operaties die uitgevoerd kunnen worden. Om kwetsbare patiënten en het personeel zo goed mogelijk te beschermen houdt het ziekenhuis voorlopig vast aan alle maatregelen:

  • Houd 1,5 meter afstand van elkaar
  • Mond/neusmasker verplicht
  • Kom alleen naar uw afspraak
  • Twee bezoekmomenten per patiënt, per dag. Bij elk bezoekmoment is één bezoeker toegestaan die niet langer dan 30 minuten blijft.

Een overzicht met alle maatregelen die in het Noordwest gelden en andere relevante informatie omtrent het coronavirus is te vinden op de pagina over de zorg in tijden van corona.

Regionaal beleid

Dit beleid voert Noordwest als ziekenhuis niet alleen, maar doen zij als ziekenhuizen in de regio met elkaar. Of en wanneer deze maatregelen eventueel kunnen worden versoepeld, bepalen ze ook samen in de regio. Als dit het geval is, zal het ziekenhuis daarvan op de hoogte stellen via hun website en social mediakanalen. Zij hopen dat ze op ieders begrip en medewerking kunnen rekenen.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button