Den HelderPolitiek

Verbouwing oude postkantoor in 2023 klaar

Den Helder – De verbouwing van het voormalige postkantoor, aan de Middenweg in Den Helder, is volgens het college volgend jaar afgerond. Dit antwoordt het college in reactie op vragen gesteld door GroenLinks.

“Ruim vier jaar geleden is het postkantoor met politie inzet ontruimd. Rob Scholte moest vertrekken en zijn kunst is, tegen grote onkosten, opgeslagen”, zo stelt GroenLinks in de brief aan het college. “Dit was nodig, omdat de firma Tuin het postkantoor moest kunnen kopen. Nu kijkt men uit op een dichtgetimmerd pand en een hek om het gesloopte gedeelte. Er lijken al heel lang geen activiteiten meer plaats te vinden.”

Burgemeester en wethouders laten daarop weten: “De omgevingsvergunning is in 2019 afgegeven. Hierna zijn procedures voor bezwaar (2019/2020) en beroep (2021) gevoerd. Op dit moment loopt het hoger beroep bij Raad van State. De zitting wordt voorbereid. De uitspraak is pas na de zomer te verwachten. Zolang de vergunning niet onherroepelijk is kunnen de te realiseren woonappartementen niet worden verkocht. Toekomstige bewoners krijgen namelijk nog geen hypothecaire lening. Desondanks start de firma Tuin direct na de bouwvak wel met de verbouw van het pand.”

Er vinden op dit moment dan ook geen activiteiten plaats in het pand, maar Tuin “staat in de startblokken” en begint daadwerkelijk na de zomer, in september. Naar verwachting kan het pand dan in 2023 in gebruik worden genomen.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Julianadorp en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button