Hollands KroonPolitiek

CDA constateert: Niet alle speeltuinen in Hollands Kroon toegankelijk voor mindervaliden

Hollands Kroon – CDA Hollands Kroon heeft politieke vragen gesteld over de toegankelijkheid van de speeltuinen binnen de gemeente. Fractievoorzitter Jan-Willem van der Klugt schrijft dat niet alle speeltuinen gebruikt kunnen worden door mindervaliden, ondanks dat er in 2021 een motie daarover is aangenomen.

De motie van december 2021 was een initiatief van de ChristenUnie. Het college kreeg de opdracht om in iedere nieuw te bouwen speeltuin tenminste één speeltoestel te plaatsen die ook toegankelijk is voor mindervaliden. Daarnaast moet de gemeente ervoor zorgen dat er in alle speeltuinen een ligschommel komt voor meervoudig gehandicapte kinderen. Medio 2022 rapporteerde het college aan de raad dat er nog vijf van deze schommels geplaatst zouden worden en dat daarmee alle speeltuinen voorzien zouden zijn.

Het CDA constateert nu dat het toch niet altijd goed gaat: “Wij hebben geconstateerd dat deze motie niet altijd wordt uitgevoerd, onder andere bij speeltuin de Bosbies in Anna Paulowna. Kan het college aangeven waarom dit het geval is?” Daarnaast wil het CDA weten of het college de omissie bij de Bosbies gaat herstellen en hoe zij gaat voorkomen dat er in de toekomst ook speeltuinen gerealiseerd worden zonder toestellen voor mindervaliden. Het college heeft 30 dagen om de vragen te beantwoorden.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button