Hollands KroonUitgaan

Expositie ‘een ode aan de pracht van de vogels’ in de Cultuurschuur

Wieringerwerf – In de Cultuurschuur is op 1 april de expositie ‘een ode aan de pracht van vogels’ te bewonderen. De kleurrijke schilderijen, keramische beeldende kunst en textielkunst van Coen Carstens uit Wieringerwerf zijn geïnspireerd op de natuur en de kringloop van het leven. Vogels staan hierin centraal.

Carstens liefde voor vogels en hun wonderlijk habitat ontsprong al in zijn jeugd. Op zijn derde tekende de kunstenaar al vogels. Zijn creatieve inslag zorgde er voor dat hij mode ging studeren aan de kunstacademie ARTEZ te Arnhem. Na jaren als couturier gewerkt te hebben voor grote modehuizen waaronder Viktor & Rolf, Versace, Schiaparelli, Yiqing Yin en Ronald van der Kemp keert Carstens terug naar de kern van zijn passie. Hij exposeert nu zijn eerste kunstcollectie.

De werken van Atelier Carstens zijn geïnspireerd op de kringloop van het leven waarin vogels en hun eieren centraal staan. Het ei symboliseert de oorsprong en geboorte van alles, de vogels symboliseren vrijheid. De collectie bestaat uit een serie doeken, keramische kunst zoals handbeschilderde schalen en beelden. Dat Carstens jaren ervaring heeft opgedaan in de internationale couture wereld zie je terug in zijn gedetailleerde textielkunstwerken waar hij verschillende weef, brei en borduurtechnieken gebruikt. Geen zware kunstthema’s maar optimistische, kleurrijke werken gebaseerd op de verenpracht van vogels.

Aanvang
Iedereen is 1 april tussen 09:00 en 13:00 uur welkom de werken van Atelier Carstens te bewonderen in de theaterzaal van de Cultuurschuur. Toegang is gratis. Het adres van de Cultuurschuur is Loggersplein 1 te Wieringerwerf.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button