Hollands Kroon

Informatiebijeenkomsten voor senioren over cybercrime

Advertentie:

Hollands Kroon – Het aantal slachtoffers van fraude via bijvoorbeeld WhatsApp neemt fors toe. Daar zijn senioren helaas vaak slachtoffer van. Om hen hier weerbaar tegen te maken organiseert gemeente Hollands Kroon twee informatiebijeenkomsten.

Senioren kunnen woensdag 12 april om 19:30 uur terecht in De Cultuurschuur in Wieringerwerf. De andere informatiebijeenkomst vindt 13 april plaats in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna. Tijdens deze bijeenkomst vertelt de gemeente over diverse vormen van cybercrime, zoals spoofing, phising, hulpvraagfraude en hoe het herkend kan worden. Bij de informatiebijeenkomst is een wijkagent van de politie aanwezig om zijn kennis te delen. Ook is de gemeente benieuwd naar de ervaringen van senioren met cybercrime. Dit kan onder het genot van een koffie, thee of een frisje.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst is verplicht. Dit kan via telefoonnummer 088-3215 000 of via e-mailadres veiligheid@hollandskroon.nl. De gemeente verzoekt door te geven op welke avond u langs wilt komen en met hoeveel personen.

Campagne Senioren en Digitale Veiligheid
Via de campagne Senioren en Digitale Veiligheid probeert de gemeente senioren kennis en vaardigheden bij te brengen om cybercrime te herkennen en zichzelf daartegen te beschermen. Senioren zijn zeker niet het enige slachtoffer van fraude of phishing. Het overkomt echt iedereen. Voor slachtoffers van fraude is het belangrijk dat zij dit bespreekbaar maken en hulp zoeken. Op die manier kan samen worden gewerkt aan het verhogen van de weerbaarheid tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button