Den HelderVideo

Peiling: Webshop of winkelstraat? (video)

Den Helder – Voor de eerste keer in de afgelopen jaren daalt het aantal online aankopen. Dat meldt het platform Thuiswinkel, dat onderzoek doet naar online consumentenbestedingen in Nederland. Volgens de jaarlijkse Markt Monitor van Thuiswinkel daalde het aantal online aankopen met 5% ten opzichte van het vorige jaar. Opmerkelijk is wel dat de totale bestedingen van online aankopen is toegenomen, wat betekend dat het gemiddelde online besteed bedrag met 15% is toegenomen. Er wordt dus vaker in de fysieke winkelstraat gekocht, maar online wordt meer uitgegeven dan in voorgaande jaren. Wellicht niet heel verrassend is vooral tijdens de Coronaperiode meer online gekocht.

Nu de Coronamaatregelen geen rol meer spelen lijkt het Nederlandse publiek dus de voorkeur te geven aan de fysieke winkelstraat boven de online webshops, maar hoe zit dat in de Noordkop? Regio Noordkop ging de straat op met de vraag: Koopt u liever online, of in de winkelstraat?

Toon meer

Brent van der Hell

Brent van der Hell is werkzaam bij Regio Noordkop als verslaggever / redacteur TV. Hij is bereikbaar via brent@regionoordkop.nl, of via de telefoonnummers 0627656370 en 0223684609.

Wellicht ook interessant

2 reacties

  1. Ik koop ook liever in de winkelstraat, maar je hebt niet altijd een keuze omdat een heleboel winkels weg zijn. Jammer dat dit niet wordt benoemd. Ik koop nog steeds dezelfde merken, maar dan nu online (b.v. MS Mode).

  2. Wat in Den Helder (nog) te koop is, dat koop ik in de winkel, ook al mocht het wat duurder zijn. Het liefst koop ik in een winkel, dan kan je zien en voelen wat je koopt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: