Hollands KroonVideo

Recordaantal matches Hollands Kroonse Uitdaging opnieuw verbroken tijdens Beursvloer 2023 (video)

Advertentie:

Hollands Kroon – De vijfde Beursvloer Hollands Kroon, georganiseerd door de Hollands Kroonse Uitdaging, was wederom een succes. Bedrijven, organisaties en vereniging sloten maar liefst 218 maatschappelijke deals, met een waarde van €101,435. Dat is opnieuw een record. Ieder jaar stijgt het aantal deelnemers en matches van het evenement.

Op de beursvloer brengt de Hollands Kroonse Uitdaging stichtingen, verenigingen en maatschappelijke organisaties samen met het organisaties en bedrijven die actief zijn in de regio. Met gesloten beurs maken partijen ‘matches’ en helpen ze elkaar een handje. Deals zijn te maken in de breedste zin des woords: spullen, diensten, kennis en kunde.

“Het is een beproefd concept en het wérkt”, vertelt Justin de Weert, lid van de matchgroep en tijdens de beursvloer verantwoordelijk voor de Rekenkamer. Dat is de plek waar de deals officieel gemaakt worden. “Wij geven een waarde aan de match, dan wordt het ondertekend door de notaris en dan zetten we de match en de waarde in het systeem.”

Soms springen de deelnemers creatief om met de deals. “Ik zag net een groepje van vier verschillende partijen die samen een match maakten. De ene regelde dan weer een tegenprestatie die weer matchte met een ander”, zegt Ellen Huijbers, voorzitter van de Hollands Kroonse Uitdaging. “Vier partijen samen, uiteindelijk werd het een soort treintje die match.” Dat is de sfeer die over de hele avond te proeven is. Behulpzaamheid, meedenken en elkaar helpen. “Wat ik vooral terug krijg zijn gewoon héél veel blije mensen, en als je dat kan organiseren dan word ik er zelf ook gewoon heel blij van!”

Aan het eind van de avond maakt Huijbers de opbrengst bekend. “We hebben 218 matches gemaakt! Het bedrag is ruim een ton”, vertelt de voorzitter opgetogen aan de aanwezigen.
Voor de organisatie breekt nu een drukke periode aan. Alle matches moeten verwerkt worden en alle mogelijke vervolgafspraken moeten in de planning gezet worden. Ook gaat het maken van matches natuurlijk het hele jaar door. Volgend jaar staat er in maart dan weer een nieuwe beursvloer op de agenda.

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button