Den HelderUitgaan

Zwaardvechttoernooi in De Draaikolk

Advertentie:

Den Helder – Bonnacon Medieval Fightclub organiseert 1 april in samenwerking met zalencentrum De Draaikolk het Helders Triatlon Zwaardvecht Toernooi. Het is de eerste keer dat het evenement wordt georganiseerd.

Op het veld achter De Draaikolk wordt een arena met een tribune geplaatst waar de duels worden uitgevochten. Ook komt er een horecaplein. Alles is geregeld, het weer is het enige dat nog dwars kan zitten. Mocht het weer tegenzitten, dan kan het evenement naar de binnenzaal van De Draaikolk verplaatst worden. Naast Nederlandse deelnemers zullen ook mensen uit Duitsland, Frankrijk en Belgie meedoen. De deelnemers strijden in drie disciplines, waardoor de eindwinnaar de duellist zal zijn die het meest allround zich in deze sport weet te bewegen. Het toernooi start om 11:00 uur. De planning is om 17:00 uur de winnaar van het toernooi bekend te maken.

Bonnacon Medieval Fightclub maakt iedere woensdagavond gebruik van De Draaikolk voor trainingen. Vanwege het vijftigjarig jubileum van sport- en zalencentrum De Draaikolk zijn zij gevraagd een activiteit te organiseren.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button