Uitgaan

Landelijke Opschoondag in Noord-Holland

Advertentie:

Noord-Holland – Tienduizenden ‘Supporters van Schoon’ in heel Nederland gaan op pad om zwerfafval op te ruimen.

Op zaterdag krijgt Noord-Holland een grote voorjaarsschoonmaak tijdens de 22e editie van de Landelijke Opschoondag. Van de vele deelnemers hebben maar liefst 38.125 zich officieel aangemeld. De ‘Supporters van Schoon’ hebben met elkaar 2.525 acties en gebieden op de kaart gezet.

Er wordt in Noord-Holland samengewerkt door jong én oud. Iedereen doet mee: buren, families, bedrijven, scholen, verenigingen en gemeenten. Uit nieuw representatief onderzoek onder meer dan vijfhonderd Nederlanders blijkt dat één op de vijf volwassenen ooit mee heeft gedaan aan een landelijke zwerfafval opruimactie. Hiervan is de Landelijke Opschoondag het populairst. Zo heeft één op de tien hier ooit aan meegedaan.

Verpact
Aan alle deelnemers die blikjes en plastic flesjes met statiegeld vinden, wordt gevraagd deze in te leveren bij een inleverpunt voor statiegeld. De Landelijke Opschoondag wordt georganiseerd door Supporter van Schoon, een initiatief van Verpact. Een actie of schoongebied aanmaken kan nog steeds via de website.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

6 reacties

    1. Waarschijnlijk omdat je de hele dag door alles en iedereen voorziet van niet constructief commentaar RB. Wat heb jezelf al geprobeerd om deze puinbak van een samenleving te verbeteren?

     1. Assumptions are the mother of all f*ckups!
      .
      het doen van aannames, hele foute conclusies maken of analyses oplepelen die nergens op gebaseerd zijn de bron van alle misverstanden. Wat is een aanname? Een hersenspinsel gemaakt in je eigen hoofd. Het is jouw gedachte en jouw wijze van denken.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button