Den HelderRegio Noordkop

Anders herdenken op 4 mei

Adverentie

Den Helder – Op 4 mei herdenken we elk jaar de slachtoffers van oorlogsgeweld en gewapende conflicten die ons sinds de Tweede Wereldoorlog zijn ontvallen. Dappere mensen die streden voor ons land, onschuldige mensen die getroffen werden door geweld. Dat gebeurt dit jaar ook in Den Helder, maar anders.

“Dit jaar kunnen we door de coronacrisis niet met elkaar rond herdenkingsmonumenten samen komen. Toch wil de Stichting 4 en 5 mei Den Helder de herdenking niet zomaar voorbij laten gaan”, vertelt Petra Clowting van deze stichting. “We willen mogelijk maken dat de Helderse samenleving ondanks de moeilijke omstandigheden rondom het coronavirus op een waardige manier en in onderlinge verbondenheid kan herdenken en stil kan staan bij vele slachtoffers. Uiteraard volgen we hierbij de maatregelen vanuit de overheid. Ons programma gaat aansluiten op de Nationale herdenking die rond 20.30 eindigt.”

Uitzending
De digitale herdenking is te zien op tv. In het programma zijn opgenomen een toespraak van burgemeester Nobel, gedichten van schoolkinderen, muziek van Helderse artiesten en beelden van de bloemlegging bij het monument ‘Den Vaderlant Getrouwe’ en het ‘Vliegermonument’. Schakel na de nationale herdenking (einde rond 20.30 uur) op tv over naar Regio Noordkop TV. Bij Ziggo is Regio Noordkop TV te vinden op digitaal kanaal 41, bij KPN op 1463 en bij T-Mobile op 841. Kijk voor alle frequenties op https://www.regionoordkop.nl/frequenties/

5 mei
Dit jaar viert Nederland dat we 75 jaar in vrijheid mogen leven. Een bijzonder jaar waarin veel activiteiten gepland stonden rond dit thema. Geweldige initiatieven van enthousiaste organisatoren. Als het mogelijk is, worden deze initiatieven verplaatst naar komend najaar. De Stichting 4 en 5 mei Den Helder ontsteekt op 5 mei om 12.00 uur symbolisch de nieuwe Helderse bevrijdingsvlam, gemaakt door Zeestadstaal. Meekijken? Dat kan op de facebookpagina ‘75 jaar vrijheid Den Helder’.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button