Den HelderPolitiek

“Uitstellen wat kan tijdens coronacrisis”

Den Helder – De PVV is van mening dat burgers niet de dupe mogen worden mocht de coronacrisis mogelijk de gemeentelijke bedrijfsvoering negatief beïnvloeden of de burger niet in de gelegenheid stelt afspraken met de gemeente na te kunnen komen. Het college probeert in de beantwoording van hierover gestelde raadsvragen de fractie gerust te stellen.

“Voor de gezondheid van inwoners zijn verschillende maatregelen genomen en de gemeente doet qua dienstverlening wat noodzakelijk is”, aldus het college. “Wat later kan, stellen we uit, waarbij de insteek is dat niemand de dupe wordt. Medewerkers werken thuis, tenzij de noodzakelijke bedrijfsvoering dit niet mogelijk maakt.”

Signalen
De gemeente meldt dat het afval door HVC wordt opgehaald volgens de normale dienstregeling. Verder heeft Den Helder Airport maatregelen getroffen waarbij vliegverkeer van en naar zee mogelijk blijft. Tot slot functioneert bij de Port of Den Helder de noodzakelijke bedrijfsvoering en wordt waar het kan thuisgewerkt.

De PVV wil ook weten of bij de gemeente signalen zijn afgegeven door Helderse burgers dat zij door de coronacrisis niet in de gelegenheid zijn om afspraken te maken. “In de breedste zin van het woord hebben alle Nederlanders negatieve gevolgen van de coronacrisis”, zo luidt het korte en bondige antwoord van B&W. 

Op de website van de gemeente zijn alle maatregelen toegelicht.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button