“Uitstellen wat kan tijdens coronacrisis”

Den Helder – De PVV is van mening dat burgers niet de dupe mogen worden mocht de coronacrisis mogelijk de gemeentelijke bedrijfsvoering negatief beïnvloeden of de burger niet in de gelegenheid stelt afspraken met de gemeente na te kunnen komen. Het college probeert in de beantwoording van hierover gestelde raadsvragen de fractie gerust te stellen.

“Voor de gezondheid van inwoners zijn verschillende maatregelen genomen en de gemeente doet qua dienstverlening wat noodzakelijk is”, aldus het college. “Wat later kan, stellen we uit, waarbij de insteek is dat niemand de dupe wordt. Medewerkers werken thuis, tenzij de noodzakelijke bedrijfsvoering dit niet mogelijk maakt.”

Signalen
De gemeente meldt dat het afval door HVC wordt opgehaald volgens de normale dienstregeling. Verder heeft Den Helder Airport maatregelen getroffen waarbij vliegverkeer van en naar zee mogelijk blijft. Tot slot functioneert bij de Port of Den Helder de noodzakelijke bedrijfsvoering en wordt waar het kan thuisgewerkt.

De PVV wil ook weten of bij de gemeente signalen zijn afgegeven door Helderse burgers dat zij door de coronacrisis niet in de gelegenheid zijn om afspraken te maken. “In de breedste zin van het woord hebben alle Nederlanders negatieve gevolgen van de coronacrisis”, zo luidt het korte en bondige antwoord van B&W. 

Op de website van de gemeente zijn alle maatregelen toegelicht.

Mobiele versie afsluiten