Den HelderJeugd

Dubbel feest op de Trimaran, Koningsspelen en 25-jarig bestaan

Advertentie:
Een mooi spel voor elke groep (DHfoto)

Den Helder – Een dubbelfeestje vrijdag bij basisschool De Trimaran in Nieuwe Den Helder. De school bestaat na de fusie tussen drie andere scholen al weer 25 jaar en dat werd natuurlijk gevierd. Eigenlijk een jaar te laat, maar in de lockdown van vorig jaar zat een feestje er niet in. Ook werden vrijdag in het hele land de Koningsspelen gehouden en zo werd het dubbel feest op de basisschool.

Al weer vijfentwintig jaar geleden fuseerde Ariensschool, de Hagendoornschool en de Beatrixschool uit Nieuw Den Helder tot de Trimaran. Zaten ze eerst nog in het ‘oude’ gebouw van de Beatrixschool. Bij de ontwikkeling van het Duinpark werd school meegenomen in deze nieuwe wijk. En daar zitten ze nog steeds, een beetje verscholen achter de Albert Heijn Marsdiepstraat, maar in een prachtige omgeving.

Jubileum
Voor het vijfentwintig jarig bestaan werd door Tim de Haan van Quks Theaterproducties een heus schoollied geschreven en ’s ochtends werd dit door zang Bas Bons gezongen. Best even een dingetje, met alle leerlingen bij elkaar komen op de tribune kan niet in Coronatijd. Bas zong het lied en dit was voor alle groepen te volgen via het digibord in het lokaal. “Leuk dat je leerlingen hoort reageren op wat er bij de tribune gebeurt, maar dan via het scherm”, aldus juf Marijke. Alle groepen kregen voor de verjaardag van de school een mooi spel van de ouderraad.

Fanatieke strijd om de goudstaven (DHfoto)

In dit jubileumjaar was er door de school voor Oudhollandse spelletjes gezorgd. Piraten die goudstaven probeerden te behouden tegen een horde klasgenootjes. Dolfijnen vangen die naar beneden vielen, parcours afleggen en een soort van minigolf met klompenclubs en nog veel meer. Vooral bij het piratenspel werd fanatiek gestreden om de begeerde goudstaven. De jongens van Sportservice Den Helder hoefden de leerlingen niet aan te moedigen. Even de regels uitleggen en zo leiden zij het spel in goede banen. De kinderen vonden het geweldig en met verhitte koppies renden ze hard achter elkaar aan om toch vooral die begeerde goudstaven te pakken te krijgen.

Lekker!
De kinderen hoefden vrijdag geen tussendoortje of lunch mee naar school. Er was fruit geregeld en natuurlijk werden de traditionele Trimaranbootjes gemaakt van bananenschuimpjes. Als klap op de vuurpijl kregen alle kinderen tussen de middag frietjes met een snack er bij. Ook voor een kloddertje mayo of ketchup was gezorgd en voor de liefhebbers zelfs een schepje appelmoes. En het toetje? Lekkere waterijsjes! Na deze drukke gezellige dag was het tijd voor vakantie, maar liefst twee weken lekker vrij!

Lekker frietjes eten op school (DHfoto)

 

Lekker frietjes eten op school (DHfoto)

 

Je zal maar jarig zijn op deze feestelijke dag! (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button