Den HelderJeugd

Gratis ‘natte gymlessen’ voor Helderse basisscholen

Adverentie

Den Helder – Stichting Aquacentrum Den Helder organiseerde speciaal voor de basisscholen uit Den Helder en Julianadorp een gratis gymles. Diverse basisscholen uit Den Helder hebben vorige week zwembad Het Heersdiep bezocht voor een zogeheten natte gymles.

Volgens het Aquacentrum zien steeds minder kinderen uit de gemeente het zwembad, zeker nu vrij zwemmen vanwege corona al een hele tijd niet mogelijk is. Natte gymlessen voor basisscholen zijn wel mogelijk onder de huidige maatregelen, daarom werd deze kans aangegrepen.

Met de naderende zomer in de waterrijke stad leek het de stichting verstandig scholen uit te nodigen voor een gratis natte gymles. Ze hopen dan ook dat scholen na deelname aan de natte gym besluiten het zwembad vaker te bezoeken. Naast dat de kinderen worden uitgedaagd om te bewegen geven ze aan de natte gymlessen ook een educatieve twist. Kinderen zonder zwemdiploma kunnen gewoon met alles meedoen.

Diverse modules
Stichting Aquacentrum Den Helder geeft al sinds 2019 structureel natte gym. Nu nog alleen voor basisschool de Lichtlijn. Scholen kunnen zelf aangeven hoeveel weken ze willen komen en kunnen kiezen uit diverse modules, zoals ‘Red je vriendje’. In deze module worden diverse onderdelen behandeld. Wat moet je doen als je met je rubberboot omslaat, hoe moet je zwemmen als je onverhoopt in een mui terecht komt en ook hoe je je vriendje uit het water kunt redden als die erin is gevallen.

Bij de vraag aan het begin van de les of kinderen allemaal tot hun knie de zee in gaan als ze gaan zwemmen in zee was het antwoord natuurlijk heel hard nee. Nadat ze samen een mui hadden gecreëerd door hard door het zwembad te rennen, beseften de meeste kinderen wel dat stroming heel sterk kan zijn, en dat goed kunnen zwemmen dan niet voldoende is.

De kinderen die meededen aan de natte gym kwamen vrolijk en voldaan het zwembad weer uit en de meesters en juffen van de basisscholen waren enthousiast. Bij de vraag wat heb je geleerd vandaag, gaven de meeste kinderen aan: vertrouwen in elkaar en samen blijven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button