Noord-HollandZakelijk

Noordwest opent nieuwe polikliniek Oncologisch centrum

Noord-Holland – Noordwest Ziekenhuisgroep heeft op locatie Alkmaar een nieuwe polikliniek van Noordwest Oncologisch centrum geopend. Hier wordt oncologische topzorg geboden in een persoonlijke en warme sfeer. Alle poliklinische oncologische zorg wordt in de nieuwe polikliniek op één plek aangeboden aan de patiënt.

Op de polikliniek worden vele oncologische spreekuren gehouden, zijn multidisciplinaire spreekuren mogelijk en is er ruimte voor ondersteunende en psychosociale zorg en diëtiek. De afdeling heeft een prettige, huiselijke uitstraling waarbij rust, comfort en privacy centraal staan. De inrichting van de wachtkamer is mogelijk gemaakt door ruimhartige sponsoring vanuit Stichting Igeya. Zij hebben de totale opbrengst van de benefietavond in Strandpaviljoen Noord in Bergen aan Zee hiervoor ter beschikking gesteld.

De nieuwe polikliniek is nu naast de Borstkliniek gevestigd en de afdelingen zijn intern met elkaar verbonden. Daarmee is ook een uitbreiding van het aantal spreekkamers voor de Borstkliniek gerealiseerd. Doordat alle poliklinische oncologische zorg nu op één plek gebundeld is zijn de lijnen korter en kunnen verschillende behandelaars gemakkelijker overleggen.

Digitale opening
Op donderdag 22 april is de nieuwe polikliniek officieel geopend door Karin Bloemen, ambassadeur van Stichting Igeya. Naast het doorknippen van het lint verzorgde zij de muzikale omlijsting. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om een fysieke opening te organiseren. Genodigden konden de opening digitaal bijwonen. Geïnteresseerden kunnen op de website oncologie.nwz.nl een virtuele rondleiding bekijken.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button