Kop van Noord-HollandOverige

Collectanten gezocht voor Nationaal MS Fonds

Kop van Noord-Holland – Multiple Sclerose is een progressieve ziekte van het zenuwstelsel en de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. De oorzaak is niet bekend en er is nog geen genezing mogelijk. De droom van het Nationaal MS Fonds is een toekomst zonder MS. Daarom zijn zij op zoek naar collectanten die in de week van 27 juni tot en met 2 juli langs de deuren willen gaan om geld in te zamelen. Er zijn meerdere manieren om geld op te halen. Wie helpt mee?

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. De laag om de zenuwen (myeline) wordt door het eigen afweersysteem aangevallen en beschadigd. De zenuwen komen bloot te liggen, waardoor ze signalen van en naar de hersenen minder goed of zelfs helemaal niet meer doorgeven. Mensen met MS kunnen hierdoor plotseling verlammingsverschijnselen of uitval van lichaamsfuncties krijgen. Er ontstaan allerlei klachten, bijvoorbeeld bij het zien, lopen of praten. Er zijn in Nederland meer dan 25.000 mensen met MS. Vooral jonge mensen tussen de 20 en 40 jaar worden door deze ziekte getroffen. Zij zijn in de bloei van hun leven en gaan een onzekere toekomst tegemoet.

Collecteren
Met de opbrengst van de collecte maakt het Nationaal MS Fonds onder andere wetenschappelijk onderzoek mogelijk naar de oorzaak van en de oplossing voor MS. Ook zetten zij zich in voor het continu verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen met MS en hun zorg. Kijk voor meer informatie hierover op de website www.nationaalmsfonds.nl.

Door voor het Nationaal MS Fonds te collecteren, kan iedereen hieraan bijdragen. Deelnemers bepalen zelf hoe en hoe lang zij collecteren. Voor iedereen is er een passende manier. Dat kan met een collectebus langs de deuren in de buurt, maar ook thuis op de bank via mobiele telefoon is het mogelijk via een betaalverzoek geld op te halen bij bekenden.

Hoe werkt het?
Aanmelden als collectant in de MS Collecteweek of meer informatie? Kijk dan op www.nationaalmsfonds.nl/collecteren. Nu al in actie komen kan natuurlijk ook. Maak dan een digitale collectebus aan op www.digicollect.nationaalmsfonds.nl. Zo kunnen mensen het hele jaar door collecteren.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button