Den HelderJeugd

Verrekijker en Windwijzer genieten van Koningsspelen

Den Helder – De Koningsspelen dit jaar op de basisscholen waren weer een groot succes. Met de Koningsspelen hebben de kinderen van De Verrekijker en De Windwijzer kennis gemaakt met nieuwe sporten, zoals karate, tafeltennis, basketbal, tennis, atletiek, cross-fit en streetdance. De oudste leerlingen hebben de jongsten begeleid met spelletjes op het schoolplein. Een mooie samenwerking tussen Windwijzer, Verrekijker en peutergroep de Sterrenwachters van Stichting Kinderopvang.

Voor de scholen van Brede School De Poolster, waar de Verrekijker, De Windwijzer en de Sterrenwachters onderdeel van zijn, is sport en bewegen een belangrijk onderdeel van het onderwijs. Dit onderstrepen zij tijdens de koningsspelen. Beide scholen en de peutergroep bieden aan alle kinderen 2x per week professionele sportlessen die worden verzorgd door een vakdocent sport en bewegen. Daarnaast nemen zij deel aan buitenschoolse sportactiviteiten en verzorgen zij pauzesport. De vakleraar sport en bewegen, Indira Snoek, heeft de Koningsspelen georganiseerd en contact gelegd met sportverenigingen uit de buurt. Zo maken de kinderen kennis met nieuwe sporten en kunnen de verenigingen hun sport onder de aandacht brengen en mogelijk nieuwe leden werven. Een mooie win-win.

De deelnemende sportverenigingen;
– Karate Dun Hong
– Ateltiekvereniging Noordkop
– Tafeltennisvereniging Noordkop
– House of Dance Den Helder
– Crossfit Willemsoord
– BK Rackersport
– Dames Den Helder Suns

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button