Cultuur/NatuurDen Helder

Benefietveiling wijlen Helderse kunstenaar René Koch op Koningsdag 2023

Den Helder – Kunsthal 45 vraagt geïnteresseerden aandacht voor hun eerste kunst- en boekenmarkt van dit jaar. Op Koningsdag, donderdag 27 april, wordt een “vorstelijke editie” met veel extra’s en een aantal nieuwe onderdelen. Niet alleen is er een zeer ruim en vers aanbod van goede literatuur en kunstboeken, maar ook boeken over uiteenlopende onderwerpen tegen zeer lage prijzen.

Bijzondere aandacht is er voor de benefietverkoop van het werk van de vorig jaar overleden Helderse kunstenaar René Koch. De olieverfschilderijen worden voor zeer bescheiden prijzen aangeboden. Het zeer vaardige en heldere werk van René heeft diverse thema’s. Den Helder, zijn strand, dijk en binnenstad is er daar één van. Afrika is een andere liefde, en vrouwen in het algemeen hadden zijn belangstelling als onderwerp. Zijn portretten zijn aansprekend. Maar af en toe komen we ook een voetballer tegen.

De kleinere werken worden direct verkocht. Voor een aantal (grotere) werken zal er een stille veiling zijn, die rond half vier begint en een uur zal duren. Ook enkele bijzondere boeken zullen op die manier te koop zijn, voor de hoogste bieder. De stille veiling, waarvan de uitleg ter plaatse volgt, zal een uur duren, waarbij de laatste bieder de gelukkige eigenaar wordt.

Om deze markt op Koningsdag nog feestelijker te maken te maken zullen er koekjes en taarten te koop zijn, en koffie en thee verkrijgbaar. Zo is er alle tijd om te snuffelen tussen het ruime aanbod. De boekenmarkt begint om 10 uur. De (stille) veiling vangt aan om 15.30 uur. Het is handig daarvoor wat eerder aanwezig te zijn, om te oriënteren op het aanbod. Let op: Kunsthal 45 zit nu in Kroonpassage 36.

De gehele opbrengst van deze dag wordt gebruikt voor de instandhouding van Kunsthal 45. Kunsthal 45 werkt geheel zonder vaste subsidie, en hun vrijwilligers ontvangen geen vaste vergoeding.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

Back to top button
%d bloggers liken dit: