Sport

Sam Huurman dunkt Den Helder Suns naar overwinning

Advertentie:

Den Helder – Zondagmiddag leek het er bijna op dat de Suns na twintig punten voorsprong tegen Circus Brussels de wedstrijd alsnog uit handen zouden geven. Een dunk van Sam Huurman, na een aanvallende rebound, zorgde echter voor het Helders voordeel bij het eindsignaal: 90-89.

Na 23-18, via aan bliksemstart van 17-2 met twee driepunters van Jake Biss, werd het in de eerste tien minuten al lastig voor de bezoekers om bij te blijven. Met 29-14 was de basis voor een ruime overwinning bij rust gelegd door de heren van de Suns: 52-32. De resterende twintig minuten leek een formaliteit. Zeker toen Biss 60-37 scoorde was er geen vuiltje aan de lucht te bekennen. Tot vijf minuten in het derde kwart bleef het verschil rond de twintig schommelen en als een adder onder het gras kroop Brussel langzaam dichterbij. Met 74-62 bij aanvang van het vierde kwart was het verschil nog maar twaalf. Onder de tien kwamen de Belgen bij 76-68 doordat Joel Ekamba er een “floater” inlegt.

Als de minuten wegtikken kwamen de gasten zelfs twee minuten voor het einde van de wedstrijd langszij: 86-87. Met nog seconden te gaan toont het scorebord 88-89. Nog 17 seconden wedstrijd, een time-out van de coach zou de strategie voor de slotseconden bepalen. Nino Gorissen ging voor een lay-up, hij miste en Huurman was scherp en dunkte de winnende door de ring: 90-89. Helemaal zeker was de score niet, want het kostte de scheidsrechters, inclusief de wedstrijdcommissaris, enkele minuten om te bepalen dat de score legitiem was.

De Suns kunnen zich klaarmaken voor de play-offs, tegenstander en wedstrijddagen worden zo snel als mogelijk bekend gemaakt via de website van de Den Helder Suns.

TopScorers:
Den Helder: Nino Gorsissen 20, Sam Huurman 17
Brussel: Daniel Laster 26, Domagoj Proleta 16, Louis Hazard 16

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Wellicht ook interessant

Back to top button