Hollands Kroon

De tegeltaxi rijdt vanaf 14 mei weer rond door Hollands Kroon

Advertentie:

Hollands Kroon – Gemeente Hollands Kroon doet in 2024 voor de derde keer mee met het NK Tegelwippen. Deze keer dagen zij hun buren van de gemeente Schagen uit voor een rechtstreeks duel. Om inwoners massaal hun tegels te laten wippen rijdt de tegeltaxi van 14 tot 18 mei weer rond door de gemeente.

Tegels wippen heeft één doel: Nederland een stukje groener maken. Dat is belangrijk, want door klimaatverandering krijgt Nederland te maken met steeds extremer weer: droge, hete zomers en heftigere regenbuien. Tegels in tuinen en straten zorgen ervoor dat de hitte blijft hangen en dat het water niet weg kan. Het planten van bomen kan het aantal sterfgevallen door extreme hitte met maar liefst een derde verminderen. Ook is groen belangrijk voor het leven van vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. De gemeente Hollands Kroon roept daarom alle inwoners op om mee te wippen. De actuele Tegelstand is te vinden op de website van het NK Tegelwippen.

De eerste dertig bewoners die zich aanmelden voor de tegeltaxi ontvangen van gemeente Hollands Kroon een gratis kroostegel (zolang de voorraad strekt). Dit is een groene stoeptegel waaruit na het geven van water tientallen soorten planten en bloemen groeien. De tegel is gemaakt van eendenkroos dat rijk is aan voedingsstoffen voor plantengroei.

Tegeltaxi
Mensen die dit voorjaar aan de slag gaan met het vergroenen van hun tuin, kunnen de tegels gratis door gemeente Hollands Kroon laten ophalen. Dat gebeurt met de tegeltaxi. Het voertuig rijdt van 14 tot 18 mei weer rond door Hollands Kroon. Mensen die de taxi willen bestellen, kunnen zich tot 12 mei aanmelden via de website van de gemeente.

14 mei: Wieringermeer.
15 mei: Anna Paulowna en Wieringerwaard.
16 mei: Nieuwe Niedorp.
17 mei: Wieringen.

Winst op Texel in 2023
Gemeente Hollands Kroon won in 2023 nog van uitdager Texel op het NK Tegelwippen. Inwoners van Hollands Kroon haalden in dat jaar 30.789 stenen uit de grond, tegenover 1.517 van Texel. Daarmee eindigde de gemeente van burgemeester Rian van Dam op een zeventiende plaats. Het debuutjaar van Hollands Kroon op het NK Tegelwippen in 2022 was zeer succesvol te noemen; in totaal werden toen ruim 150.000 tegels verwijderd, waarmee de gemeente kampioen werd in het klassement voor kleine gemeenten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button