PolitiekVideo

Video: Partijen reageren op Helderse bestuurscrisis, deze week brief van Beter

Advertentie:

Den Helder – Voor de tweede keer stemde de gemeenteraad van Den Helder maandagavond tegen de benoeming van Remco Duijnker als wethouder. Zijn partij, Beter voor Den Helder, reageerde zwaar teleurgesteld en besloot uit de coalitie te stappen. Bestuurscrisis in Den Helder? Of valt het mee. Veel fracties wachten nog op de officiële mededeling van Beter voor Den Helder dat ze daadwerkelijk niet meer deel uitmaken van de coalitie. “Die brief komt deze week”, stelt fractievoorzitter Carlo Assorgia.

“Triest, diep triest”, noemt Sylvia Hamerslag van Behoorlijk Bestuur de ontstane situatie. De meeste andere partijen willen pas reageren nadat een en ander intern is besproken. Fracties die wel op camera reageren geven vooral aan dat ze de gebeurtenissen van maandagavond niet echt hadden zien aankomen. Mocht er opnieuw worden onderhandeld over een nieuwe coalitie, dan mag wat Samen Actief en de PVV betreft bij hen worden aangeklopt.

Toon meer

Calvin Vliegen

Calvin Vliegen is sinds november 2023 als videoverslaggever/editor werkzaam bij Regio Noordkop. Calvin is bereikbaar via calvin@regionoordkop.nl of telefonisch via 06-27656370.

2 reacties

  1. Het is toch duidelijk? Duijnker wordt, tegen eerdere afspraken in, niet benoemd tot wethouder. Dan blijken dus de gemaakte afspraken geen waarde te hebben. Daarmee haal je het fundament onder deze coalitie weg.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button