Jeugd

Vier teams uit Den Helder en Julianadorp plaatsen zich voor finale NK schooldammen

Advertentie:

Den Helder/Julianadorp – Vier schoolteams uit de Noordkop hebben zich weten te plaatsen voor de landelijke finales van het Nederlands kampioenschap dammen. Basisschool de Rank uit Julianadorp lukte dat zelfs in de categorie welpen en pupillen. In laatstgenoemde competitie wisten ook De Kameleon (Julianadorp) en De Dijk (Den Helder) een finaleplaats te bemachtigen.

In het Friese dorp Ureterp werd zaterdag één van de vier halve finales gespeeld. Het eerste team van de Rank heeft zich daar na een indrukwekkend toernooi (76 bordpunten voor en vier tegen) geplaatst voor de nationale finale. Net als tijdens de plaatselijke en provinciale kampioenschappen wist de Rank als enige alle wedstrijden te winnen en na tien ronden ‘Zwitsers’ beslag te leggen op de eerste plaats in een veld van achttien teams.

De Rank 2 en de Fontein, die het helaas zonder hun sterkste speler moesten doen, eindigden beide met acht punten op een gedeelde dertiende plaats en kwamen uiteindelijk drie punten tekort. Het team van de Optimist, dat zich eveneens voor deze halve finale had geplaatst, moest helaas door omstandigheden terugtrekken. De nationale finale pupillen vindt op 25 mei plaats in het Junior College in Julianadorp.

Drie lokale finalisten bij pupillen
Basisschool de Rank uit Julianadorp wist niet alleen bij de welpen een finaleplaats binnen te slepen, maar ook bij de pupillen. Samen met de Dijk en de Kameleon. In het Drentse dorp Hijken speelden zij hun halve finale.

Net als tijdens de plaatselijke- en provinciale kampioenschappen wist de Kameleon als enige alle wedstrijden te winnen en zo na negen ronden ‘Zwitsers’ beslag te leggen op de eerste plaats in een veld van twintig viertallen. De Dijk, die lang gelijke tred hield met de Kameleon, verloor in het tweede deel van de dag een paar wedstrijden waardoor ze net het podium misten. Met elf punten en een keurige vijfde plaats grepen zij verdiend een plek in de finale.

De Rank en De Fontein
De Rank verloor in het begin van het toernooi een paar wedstrijden en vocht zich tijdens het tweede deel van het toernooi sterk terug om eveneens met elf punten op de gedeelde vijfde plaats de laatste promotieplaats te pakken. De Fontein, de vierde Helderse deelnemer aan dit toernooi presteerde goed en eindigde met negen punten gedeeld negende en dus eveneens in de bovenste helft van het deelnemersveld.

De nationale finale pupillen vindt 25 mei plaats in het Zuid-Hollandse Hoornaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button