112

Aantal wegpiraten aangehouden

Den Helder – ‘Verlopen rijbewijs, maakt niet uit, ik rij toch, ook al ben ik dronken.’ Zoiets zou waarschijnlijk de gedachte van een 74-jarige bewoner van deze stad zijn geweest. De man zijn rijbewijs is al sinds 2017 verlopen echter weigert hij de inspanning te leveren om een nieuwe aan te vragen. De man was het afgelopen jaar al zes keer bekeurd voor het rijden met een verlopen rijbewijs (overtreding, dus geen reden voor inbeslagname voertuig). De man is het afgelopen jaar ook meerdere keren met de politie in aanraking geweest, terwijl hij onder invloed van drank was.

Deze week zag de politie hem weer rijden. De man was te dronken om op zijn benen te staan. Dit was ook letterlijk zo, want na de blaastest op straat stortte hij ter aarde. Nadat hij omhoog was geholpen is hij meegenomen naar het bureau, waar hij 805 ug/l blies.

Het verlopen rijbewijs van de man is ingevorderd. Dit klinkt misschien raar, maar als hij nu weer gaat rijden zal de straf hoger zijn. Daarnaast kan hij nu geen nieuw rijbewijs meer aanvragen. Het voertuig is eveneens in beslag genomen.

Meer aanhoudingen
Hij was overigens niet de enige die van een borreltje houdt terwijl hij of zij nog aan het verkeer deel moet nemen. Zo werd een 41-jarige man in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, hij blies 410 ug/l. Verder had de politie afgelopen dagen een 20-jarige man die op de Helderse Vallei (het parkeerterrein heet ook zo) werd aangehouden, omdat hij onder invloed van THC en methamfetamine een auto bestuurde.

Een 26-jarige man werd aangehouden vanwege het besturen van een auto onder invloed van THC. Een half uur later zagen agenten dit voertuig wederom rijden, maar nu met een andere bestuurder. Ook bij hem werd THC in zijn lichaam aangetroffen

Een 30-jarige vrouw reed met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom van Julianadorp. Toen de politie haar hiervoor een proces-verbaal wilde geven, kon zij amper op haar benen staan en ‘waggelde’ behoorlijk. De uitslag van zowel de speeksel- als alcoholtest maakte het dat zij mee moest. Zij blies 700 ug/l. Een bloedonderzoek moet aantonen hoeveel drugs er in haar lichaam zat. Het rijbewijs is ingevorderd.

Een 34-jarige man reed staand op zijn scooter, dit om geen natte billen te krijgen. Bij de staande houding bleek hij onder invloed van THC te zijn. Ook een 29-jarige man werd later aangehouden voor dit zelfde feit, omdat hij een auto bestuurde. Alle verdachten zijn aangehouden en van de vermoedelijke drugsrijders is bloed afgenomen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button