Defensie

Zr.Ms. De Zeven Provinciën verliest smeerolie tijdens inzet

Den Helder – Zr.Ms. De Zeven Provinciën heeft de afgelopen maand zo’n 4.000 liter smeerolie verloren in onder meer de Baltische Zee. Dat gebeurde tijdens zijn inzet voor de Standing NATO Maritime Group 1 (SNMG1). De olie lekte in kleine doses gefaseerd weg en viel daarom niet direct op. De bemanning constateerde dat pas toen een significante hoeveelheid was weggevloeid. Het lek werd gevonden en gedicht.

Luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën is het vlaggenschip van de snelle reactiemacht SNMG1. Nederland voert heel 2022 het commando over de maritieme taakgroep. De leiding is in handen van commandeur Ad van de Sande.

Het fregat ligt inmiddels in Lissabon voor een havenbezoek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. 133 liter per dag met een totaal 4000 liter valt niet op? lijkt me dat je redelijk snel door je voorraad bent op deze manier?

  2. 4 m3 smeerolie ?????? En dan pas ontdekken ? Op een schip met hinderden sensoren ?!! Merkwaardig verhaal

Back to top button
%d bloggers liken dit: