Hollands Kroon

Meer WOO-verzoeken na afschaffen WOB

Hollands Kroon – Na het afschaffen van de Wet Openbaarheid Bestuur (Wob) en de overgang naar de Wet Open Overheid (Woo) is in heel Nederland een duidelijke stijging van het aantal Woo-verzoeken te zien. In Hollands Kroon zijn vorig jaar 45 Woo-verzoeken binnengekomen. Dit jaar staat de teller op 12, maar de verwachting is dat het aantal ook rond de 45 verzoeken uitkomt.

Wat het Hollands Kroon kost om elk Woo-verzoek te behandelen is onduidelijk. Er wordt niet bijgehouden hoeveel uren de medewerkers bezig zijn om alle informatie te verzamelen. “Het is zeker arbeidsintensief, vooral als het om grote dossiers gaat”, vertelt Noortje Slot, woordvoerder van de gemeente Hollands Kroon.

De Woo-verzoeken komen onder meer vanuit de media. Journalisten die op zoek zijn naar informatie om een artikel te schrijven doen vaker Woo-verzoeken, maar ook vanuit de inwoners worden steeds meer Woo-verzoeken gedaan.

Toon meer

Noordkop Centraal

Bovenstaand bericht is afkomstig van Noordkop Centraal, de publieke lokale omroep voor Schagen. Noordkop Centraal is mediapartner van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Waarom wordt er altijd alleen gesproken over de kosten van het behandelen van WOO verzoeken en niet over de kosten van het niet (fatsoenlijk) behandelen van dergelijke verzoeken? Ik zal u zeggen wat dat laatste kost; Het kost ons de democratie. Zonder openbaarheid van overheidsinformatie kan er namelijk geen democratie bestaan.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button
%d bloggers liken dit: