Sport

Tonegido verliest van Hercules

Hippolytushoef – De handbalheren van Tonegido moesten zaterdagavond aantreden in Den Haag tegen Hercules. Een jonge en snelle ploeg waarvan in de thuiswedstrijd nog gewonnen werd. Dit keer liep het anders.

Een voorbode van een heftige avond was het slappe begin. Na de 0-1 voorsprong lieten de Wieringers niets zien wat op handbal leek, waardoor ze na tien minuten tegen een 7-2 achterstand aankeken. Daarna herpakte de ploeg zich en kwam vijf minuten voor rust op voorsprong. De laatste vijf minuten waren weer voor Hercules dat met 14-12 mocht gaan rusten.

Na rust speelde zich hetzelfde verhaal af. Tonegido begon weer slap en het verschil werd weer zes punten. Hinze Herwig bracht met nog twintig minuten te spelen via een knap schot het verschil terug naar vijf, maar landde op de voet van een tegenstander. Het werd stil in de zaal en er voltrok zich een klein drama voor de jonge speler. Een horrorblessure was het resultaat.

Aderlating
Direct werd de wedstrijd gestopt en de nodige hulp geboden. De uitslag was van ondergeschikt belang en het enige wat belangrijk was, was dat hij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis moest. Een vreselijke aderlating voor het toch al geplaagde team van Tonegido, dat al drie belangrijke spelers moest missen door werk en een onbegrijpelijk zware schorsing van een van de spelers.

De nederlaag wordt als jammer beschouwd, maar het herstel is belangrijker op dit moment. Volgende week zondag speelt Tonegido de thuiswedstrijd tegen US uit Amsterdam. Een belangrijke wedstrijd in de inmiddels middenmoot van de tweede divisie. Revancheren en laten zien wat ze in huis hebben is het motto van deze wedstrijd. Zondagmiddag om 13.15 uur is de aanvang van de wedstrijd.