Politiek

Coalitie brengt motie ‘Meer Anna Paulowna in Anna Paulowna’ in

Advertentie:

Anna Paulowna – De coalitie van Hollands Kroon brengt vanavond, 23 mei 2024, een motie ‘vreemd aan de orde van de dag’ in bij de raadsvergadering. Het gaat om het initiatief ‘Meer Anna Paulowna in Anna Paulowna.’

De motie van PvdA, OHK, GroenLinks, D66 en SHK vindt zijn oorsprong in het raadscafé, waar door inwoners het initiatief ‘Meer Anna Paulowna in Anna Paulowna’ gepresenteerd werd. Een motie is een oordeel, wens of verzoek dat door de raad wordt uitgesproken en vaak een actie van het college vraagt. In dit geval vragen de coalitiefracties het college om positief te staan tegenover het initiatief ‘Meer Anna Paulowna in Anna Paulowna’ en ondersteuning te geven waar dit mogelijk is. Ook zouden de partijen graag zien dat dit initiatief een structureel karakter krijgt.

Tijdens het raadscafé van 16 mei werd het initiatief ‘Meer Anna Paulowna’ gepresenteerd. De bedoeling van initiatiefnemer was om koningin Anna Paulowna beter op de kaart te zetten in het dorp dat haar naam draagt. 2025 is daarbij ook een jubileumjaar en er zijn door de initiatiefnemer al verschillende activiteiten bedacht.

Makkelijker contact
De gedachte van de fracties in de gemeenteraad is dat er met hulp van de gemeente gemakkelijker contact gelegd zou kunnen worden met andere organisaties. Ook het meedenken over subsidiemogelijkheden past hierbij. Het initiatief sluit volgens de indieners van de motie aan bij het streven van de gemeente om de rijke historie meer zichtbaar te maken voor inwoners en bezoekers. Het biedt een kans om onderdelen van het jubileumjaar structureel te maken en blijvend meer ‘Koningin Anna Paulowna’ te laten zien in Anna Paulowna, aldus de coalitiefracties. De coalitie hoop dat de motie vanavond raadsbreed steun krijgt om dit sympathieke initiatief te ondersteunen.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button