Sport

Rugbyers RCDH halen samen met mariniers de Warriors Cup naar Den Helder

Advertentie:

Tilburg – Joram Tijdeman en Quinn Blomme speelden woensdag met de mariniers mee op het militaire kampioenschap rugby in Tilburg. Na alle vijf de wedstrijden met winst af te sluiten, mochten zij de Warriors Cup in ontvangst nemen.

Het NMK-rugby vindt jaarlijks plaats met deelname van diverse defensie- en politieonderdelen. Dit jaar waren het de politie, Marechaussee, genie, luchtmobiele brigade, reservisten en de mariniers die tegen elkaar streden in de rugbyvariant 10-a-side.

In deze variant spelen teams met slechts tien spelers een wedstrijd van twee keer tien minuten. Hierdoor gaat het spel, net als bij sevens, sneller. Conditie is bij deze variant dan ook nog belangrijker. Dit zit bij defensie meestal wel goed, maar woensdag waren het toch de mariniers die het fitst en het bekwaamst waren. De Warriors-cup is nu een jaar in het bezit van de mariniers. Daarna zullen zij wederom strijden om het bezit ervan. Een team dat de cup twee keer achter elkaar wint, die mag deze behouden. Dit is tot nu toe alleen de Koninklijke Marine gelukt.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button