Uitgaan

Smikkelen bij Leger des Heils Den Helder tijdens Donutdag op 7 juni

Advertentie:

Den Helder – Leger des Heils Den Helder organiseert vrijdag 7 juni weer de jaarlijkse Donutdag. Iedereen is van 09:30 tot 13:00 uur van harte welkom om een zoete snack te halen.

In de Eerste Wereldoorlog deelden jonge heilssoldates donuts uit aan de soldaten aan het front. Zo konden de soldaten even ontsnappen aan de ellende in de loopgraven. De zoete broodjes met een gat in het midden werden hier wereldberoemd mee en de uitdelende heilssoldates heten sindsdien ‘doughnut dollies’ of ‘doughnut lassies’. De soldaten juichten de donuts toe en noemden de vrouwen van het Leger des Heils al snel ’donutmeisjes’, zelfs als ze appeltaarten of andere lekkernijen bakten. De eenvoudige donut werd een symbool van alles wat het Leger des Heils deed om de ontberingen van de frontlinie vechtende mensen te verlichten.

Het korpsgebouw van het Leger des Heils is gevestigd aan Vismarkt 22 in Den Helder. De koffie, thee, limonade en donuts zullen van 09:30 tot 13:00 uur klaarstaan.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button