Politiek

Wethouder Lilian Peters stapt op, ook GroenLinks trekt zich terug uit coalitie

Advertentie:

Anna Paulowna – Wethouder Lilian Peters (GroenLinks) heeft donderdagavond tijdens de raadsvergadering bekendgemaakt per direct haar taken als wethouder neer te leggen. Joop Laagland gaf daarnaast aan dat GroenLinks uit de coalitie stapt.

Aanleiding van het besluit van Peters is het beeld dat donderdag van haar werd geschetst in het Noordhollands Dagblad en De Telegraaf. Zij melden dat de wethouder een plan voor plaatsing van 2,5 miljoen zonnepanelen op het IJsselmeer probeert door te drukken, terwijl de gemeenteraad hier uitdrukkelijk tegen is. “Ik herken, en erken, de voorstelling van zaken niet”, vertelde Peters donderdag tegen de raadsleden. “Ik realiseer mij dat deze situatie afstraalt op de coalitie en ik daardoor niet in staat ben om mijn werk te doen zoals ik wil.”

Peters laat weten dat ze haar werk de afgelopen twee jaar met veel plezier heeft uitgevoerd. “Dat heb ik altijd naar eer en geweten gedaan. Ik ben trots op wat ik heb bereikt en ik wens u alle goeds”, richtte ze zich tot de aanwezigen in de raadszaal.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

6 reacties

  1. “Ik herken, en erken, de voorstelling van zaken niet”, nee, natuurlijk niet……………..

    1. Dat is volgens mij de kortst mogelijke samenvatting van het daadwerkelijke probleem wat we in alle lagen van de politiek zien helaas. Nu is het toevallig iemand van Groen Links, maar we hebben ooit zelfs een premier gehad die spontaan alles vergat wat hem niet goed uitkwam en zichzelf ook niet herkende in beelden die geschetst werden.

      Zonder me er verder in te verdiepen: met de huidige staat van ons stroomnetwerk is het bijplaatsen van zo’n enorme hoeveelheid zonnepanelen ook wel een enorm stomme zet. Dat is echt denken vanuit een tunnel en alles buiten die tunnel, wat je niet bevalt, negeren en daar andermans probleem van maken.

  2. “ het beeld” Wie stapt er op vanwege een beeld ? Het gaat er toch om of het feit wel of niet gepleegd is !!! Dat plan van die 2,5 miljoen zonnepanelen op het IJsselmeer is verdwazing. Een beetje nadenken en feiten onderzoek helpt zo’n plan om zeep. Maar ja, ik vrees dat dit in de klimaatreligie niet tot de mogelijkheden behoort.

  3. De meest stompzinnige verklaring die je maar kunt geven. Willens en wetens de raad negeren om je eigen agenda er door te drukken is ronduit vals en dan kun je maar beter opstappen. De media indirect de schuld geven van deze affaire is een oude truc maar werkt helaas niet meer.

  4. Vraag blijft natuurlijk hoe de Provincie denkt “wettelijkheid” te behouden door in zee te zijn gegaan met zo’n “dubieus” gedragende wethouder. Ze moeten of zelf wanhopig geweest zijn m.b.t. het draagvlak van dit verwerpelijke plan, of geen geweten hebben. En mede gezien de reactie uit Medemblik ben ik er niet gerust op dat er geen soortgelijke plannen uit een hoge hoed getoverd gaan worden….

  5. Democratisch gezien lijkt mij dit een der vele gevallen van verkrachting van de rechtstaat; een begrip waarmee GL/PvdA en wat meelopers graag mee schermen en op hun banier meedragen. Hoe kan het dat zo iemand, net voordat haar plannetje mislukt, er zonder kleerscheuren vanaf komt, door voor de verantwoording af te moeten leggen, opstapt en daarmee vrij van schuld/verantwoording is. Een wethouder moet de wet in acht nemen; daarom heet de functie ook wethouder en met zo’n gedrag schendt zij principieel de eed die zij heeft afgelegd. In gewone taal heet zoiets BEDROG, waarvoor een gewoon mens zich voor een rechtbank zou moeten beantwoorden. Waarom dan ook niet een wethouder?

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button