Den HelderUitgaan

Corpus Acrobatics geeft voorstelling tijdens opening Nora van Klingeren

Adverentie

Den Helder – De feestelijke opening van Zo waait de wind van het werk van Nora van Klingeren is op zaterdag 27 juni om 15.00 uur. Een overzicht van haar werk is zowel in restaurant Kunst en Kitchen als bij de Kunstuitleen te zien. Om 15.30 uur zal Corpus Acrobatics de voorstelling ”De Corona Bubbel” aan u presenteren.

De voorstelling is zeer geschikt voor alle leeftijden en geeft aanleiding om van gedachten te wisselen over ieders belevingswereld ten aanzien van de uitzonderlijke omstandigheden rond het Coronavirus. Mensen worden verwelkomd met een drankje en een hapje bij Kunst en Kitchen. In verband met de huidige Corona-regels moet er vooraf gereserveerd worden via kunstenkitchen@icloud.com.

Corpus Acrobatics
De Corona Bubbel is geïnspireerd door de actuele beperking van bewegingsruimte en vrijheid van mensen in hun huizen en omgeving.  We leven momenteel op een paar vierkante meter en ons sociale leven is drastisch veranderd. Deze beperkingen leveren naast ergernissen soms ook inspirerende situaties en een bron van creativiteit op. Tegelijk snakken we naar wat afleiding en iets nieuws. Rondom dit actuele thema creëerde choreograaf Vincent Michels van Corpus Acrobatics een solo voorstelling met een contortionist/slangenvrouw in een transparante bal. Zij verbeeld met haar extreme lenigheid hoe iemand zich binnen een beperkte ruimte in onmogelijke bochten wringt en zeer flexibel maar ook mentaal sterk moet zijn om de beperkingen te kunnen doorstaan. Deze korte voorstelling is leuk voor alle leeftijden.

Tijdens de reizen die Nora van Klingeren maakt voor zaken of voor haar plezier ontstaan verhalen voor de werken die zij thuis in haar atelier tot uitvoering brengt. De verwondering brengt bij haar een stroom van ideeën en schetsen op gang waar ze lang uit kan putten. Elk werk dat ze vervaardigd is een verhaal op zich maar past ook in een serie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button