Den HelderHollands Kroon

Kampanje biedt groep 8 spectaculair afscheid

Den Helder – Er is bijna groen licht voor de opschaling vanaf 1 juli van 30 naar 100 personen per ruimte. Woensdag zal het officieel bekend worden of het daadwerkelijk mag. De groep 8-leerlingen van de drie scholen die bij Theater de Kampanje hun eindmusical gaan opvoeren zullen dan opgelucht adem halen en een gat in de lucht sprinten. “Juiste deze leerlingen gun je een mooie afsluiting van hun laatste schooljaar op de basisschool”, aldus Yvonne Koning van Theater de Kampanje.

“In de meeste gevallen ging het eindkamp al niet door en dan ook nog eens de musical moeten missen is wel heel sneu. Daarom hebben wij als theater al in een vroeg stadium besloten dat we graag ons steentje willen bijdragen. Want wij hebben de ruimte, en op het moment van de aanvragen, een nagenoeg lege theateragenda.“ Gelukkig voor Theater de Kampanje trekt de markt weer aan en weet de zakelijke markt ze inmiddels ook weer te vinden voor het huren van ruimtes. “Maar om deze leerlingen letterlijk een podium voor hun musical te kunnen bieden is goud waard. Wij hopen op deze manier de ‘brugpiepers in spé’ een onvergetelijke ervaring te kunnen meegegeven.”

En zo kwam het dat zowel De Vlieberg en De Rank (beiden uit Den Helder) als de IKC Spoorbuurt (uit Anna Paulowna) op 1, 2 en 3 juli in De Kampanje hun eindmusical komen opvoeren. “Slechts tegen een kostendekkende vergoeding, omdat de scholen dit scenario uiteraard niet in hun budget hadden opgenomen. We wilden graag nog veel meer scholen helpen, want er volgden meer aanvragen. Helaas, in dit geval, hebben we dit jaar als regio vroeg vakantie en waren er slechts drie dagen te vergeven na de opschaling naar honderd personen op 1 juli. We hebben maar een beperkt aantal grote zalen waar we met 1,5m afstand honderd trotse familieleden kunnen ontvangen.”

“Gelukkig zijn we creatief en denken we in mogelijkheden. Zo hebben we een vierde school, De Kluft, in de kleinere KeyKegzaal een mooie ruimte voor het afscheid van groep acht kunnen aanbieden. Niet met een eindmusical maar wel een officiële afsluiting van een heel bijzonder jaar.”

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20), ik was studente aan het Mediacollege in Amsterdam en liep enige tijd stage bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button