Defensie

Johan de Witt Conferentie 2021: This is your backyard!

Maritiem – De discussie over nut en noodzaak van de Koninklijke Marine is nog lang geen verleden tijd. Hoog tijd daarom tijdens de Johan de Witt Conferentie de koppen bij elkaar te steken, om te bespreken wat allemaal in de maritieme achtertuin plaatsvindt. De conferentie vindt op donderdag 2 september plaats in Rotterdam. Deelnemers worden aangemoedigd zich in te schrijven.

Door de BREXIT en veranderende veiligheidsrol van de Verenigde Staten, ziet het maritieme veiligheidstoneel er anders uit. Met name in de maritieme achtertuin van Europa: de Noord- en Middellandse zee. Daarom is het thema van de Johan de Witt conferentie dit jaar: ‘This is your backyard’. Onder dit thema worden drie scenario’s uitgerold, die gezien de huidige situatie in de wereld absoluut realistisch zijn.

Scenario’s
De scenario’s worden voor experts uitgerold aan tafel. Zij vormen de Nationale Veiligheidsraad (NVR), die op advies van denktanks en kennisinstellingen en de geleerde lessen uit de recente corona pandemie tot stand is gekomen. De NVR heeft de taak de inlichtingen- en anticipatiefunctie te vervullen en met concrete adviezen te komen.

In de NVR zitten specialisten op politiek, militair, diplomatiek en defensie-industrieel gebied. Daarvoor hebben Timo Koster, voormalig directeur defensiebeleid bij de NAVO en ambassadeur in algemene dienst bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Cyril Widdershoven, expert op het gebied van wereldwijde energiemarkt en adviseur van diverse denktanks, Caroline Nagtegaal, Lid van het Europees parlement voor de VVD en Rob Verkerk, Voorzitter Nederland Maritiem Land bevestigd.

Johan de Witt
De Johan de Witt Conferentie is een initiatief van de KIM Alumni Vereniging en Stichting P3M. Beide organisaties zetten zich in voor het onderhouden van een goed netwerk van oud en actief dienende marinemensen, maar hebben vooral als doel de discussie over het nut en de noodzaak van de Koninklijke Marine in de Nederlandse samenleving onder de aandacht te brengen. De conferentie wordt jaarlijks, voorafgaand aan de Wereldhavendagen, in Rotterdam georganiseerd.

Inschrijven en meer informatie via www.johandewittconferentie.nl.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button