DefensieUitgaan

Een blik in de toekomst tijdens Marinedagen 2022

Den Helder – De poorten van de Nieuwe Haven in Den Helder gaan 9 en 10 juli weer open voor publiek; de Marinedagen. Iedereen kan een bezoek aan boord brengen van fregatten, patrouilleschepen, amfibische transportschepen, mijnenjagers en een onderzeeboot.

Zo kan kennis worden gemaakt met de marine, materieel en het personeel. De Koninklijke Marine geeft een blik in de toekomst met het thema “Workforce of the future”. Het is belangrijk om de operationele inzetbaarheid van de Koninklijke Marine te delen met jong en oud. Ontdek de technologie van de Koninklijke Marine op zee, aan wal en in de lucht.

Naast alle activiteiten geeft de Koninklijke Marine een kijkje in eigen keuken. Hierbij laat de organisatie haar operationele kant zien met amfibische en counterdrugsoperaties in eigen haven. Samen met onder andere de kustwacht, drones, de mijnendienst en de snelle FRISC’s beloven het demonstraties te worden die je niet graag wil missen.

Bezoek de schepen. Een kijkje nemen op een amfibisch transportschip? Altijd al benieuwd hoe een patrouilleschip eruit ziet? Tijdens de marinedagen zijn verschillende schepen te bezoeken, waaronder: Zr.Ms. Rotterdam, Zr.Ms. Holland, Zr.Ms. Tromp, Zr.Ms. Schiedam, Zr. Mercuur en meer. Aan alle leeftijdsgroepen is gedacht, dus ook voor kinderen en jongeren is er genoeg te doen.

Het Marineterrein is zaterdag en zondag van 9.00 uur tot en met 17.00 uur open. Kijk voor meer informatie op www.defensie.nl/marinedagen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button