Den HelderUitgaan

Laatste horecabestemmingen Koningstraat gewijzigd

Advertentie:

Den Helder – Het college van de gemeente Den Helder heeft door middel van een wijzigingsplan de bestemmingen van Koningstraat 22, 33 en 92 omgezet in een woonbestemming. Daarmee is na het verdwijnen van alle cafés en kroegen ook de horecabestemming uit het bestemmingsplan helemaal weg.

Op Koningstraat 33 was De Blauwe Stoep gevestigd, de ‘laatste der Mohikanen’ wat betreft het uitgaan in de roemruchte Koningstraat. Op nummer 22 zat Royal Piramide, inmiddels net als andere horecazaken uit de Koningstraat gevestigd op Willemsoord. De verhuizing van alle horeca is onderdeel van de herstructurering en vernieuwing van de binnenstad.

Regio Noordkop maakte in samenwerking met NH Nieuws afgelopen februari een documentaire over de horeca in de Koningstraat. Deze is te bekijken via deze link.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button