Sport

Glenn van Nierop tweede bij stayerswedstrijd

Advertentie:

Alkmaar – Glenn van Nierop uit Wieringerwaard bereidt zich voor op het komende NK Stayeren. Als voorbereiding was er afgelopen dinsdag een stayerswedstrijd in Sportpaleis Alkmaar. Van Nierop eindigde op de tweede plaats.

Van Nierop startte achter de ervaren Belgische gangmaker Edwin Smeulders. De wedstrijd over veertig kilometer was een mooie opmaat voor het NK. Daarbij gaat het over vijftig kilometer. Het geluk begon al bij de loting waarin Glenn de eerste startpositie kreeg. De grootste concurrent van deze wedstrijd, de uit Haarlem afkomstige regerend Nederlands kampioen Serginho Wilshaus, kon uiteindelijk op de eerste plaats terecht komen en dubbelde vervolgens alle deelnemers.

Meervoudig winnaar van de Helderse Tour de Lasalle Glenn van Nierop na afloop: “Ik was zoekende naar een gangmaker die bij mij past. Ik ken Edwin al langer in dit circuit. Afgelopen zomer bij een wedstrijd in Frankrijk (daar werd Van Nierop derde, red.) heb ik na afloop gesproken met Edwin met dit als resultaat. Het NK wordt een sterk bezette wedstrijd waar om de medailles hard zal worden gereden.”

Voorlopig is het NK Stayeren gepland op dinsdag 23 januari.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button