Den HelderUitgaan

Vakantievilla’s in Julianadorp op weiland tussen Callantsogervaart en Ooghduyne

Adverentie

Julianadorp – De vakantievilla’s die vastgoedontwikkelaar Kontour Vastgoed wil realiseren in Julianadorp komen te staan op een weiland aangrenzend aan de Callantsogervaart en vakantiepark Ooghduyne. Het nieuwe park, met een omvang van 83 villa’s, ligt daarmee tussen de woonbuurt Zwanenbalg en de duinen in. De grond is al aangekocht.

Eerder zei de directeur van Kontour Vastgoed, Hielke Tillema, dat het gaat om 100 vakantievilla’s. De omvang van het plan is dus iets naar beneden bijgesteld. Het gaat om dezelfde onderneming die Camping de Donkere Duinen heeft aangekocht om daar 35 vakantiewoningen te bouwen. Het plan in Julianadorp is een stuk groter en lijkt daarmee iets meer op een vakantiepark. Het perceel met de 83 villa’s grenst dan ook aan Landal Beach Resort Ooghduyne. Landal gaat naar alle waarschijnlijkheid de verhuur en het beheer op zich nemen. Bezoekers van de woningen van Kontour kunnen vervolgens gebruik maken van de faciliteiten op het Landal park.

Volgens Tillema is de ligging erg belangrijk, alle villa’s zullen over de weilanden uit kunnen kijken naar de duinen. Rondom de woningen wordt nieuwe natuur gemaakt. De architectuur van de woningen past binnen het landschap. De drassige gebieden, of kwelders, rondom Julianadorp dienen als inspiratie. De ontwerpen zijn niet definitief en daarmee nog niet voor publicatie geschikt, maar voorlopig gaat Kontour uit van schuurwoningen met misschien een rieten dak.

Procedure en planning
Net als op de Donkere Duinen zullen de woningen te koop worden aangeboden aan investeerders. Vervolgens kunnen vakantiegangers de villa’s huren. De woningen verschillen ook in Julianadorp in formaat en prijs. Bij de Donkere Duinen begon de vraagprijs voor één van de villa’s bij €600.000,-. De plannen in Julianadorp lopen een maand of twee achter op die in Den Helder. Indien alle ruimtelijke procedures goed verlopen zijn beide bouwprojecten begin 2025 afgerond.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button