Hollands Kroon

Bewonersbijeenkomst over ideeën Hippolytushoef Oost

Advertentie:

Hippolytushoef – Gemeente Hollands Kroon is dit voorjaar gestart met een wijkgerichte aanpak in Hippolytushoef Oost om zo een fijnere en veiligere woon- en leefomgeving te creëren voor de buurt. De gemeente gaat tijdens een bewonersbijeenkomst graag in gesprek over wat er nog beter kan in Hippolytushoef Oost.

Het doel van het project is het creëren van een schone buurt met groen, goede paden en wegen, ruimte om te spelen en een goed welzijn voor iedereen. Ondertussen zijn er al goede ideeën opgehaald bij de buurtbewoners en zijn er ook al plannen uitgevoerd. Zo heeft er een schoonmaakactie plaatsgevonden en is er bij het grasveld aan de Gemeenelandsweg een prullenbak voor hondenuitwerpselen geplaatst. Verder is door de inzet van Beter Wonen, HVC en de inwoners het aantal dumpingen van grofvuil al flink verminderd in Hippolytushoef Oost.

De prullenbak voor hondenuitwerpselen aan de Gemeenelandsweg.

Om te kijken hoe de buurt nog meer verbeterd kan worden, is de gemeente benieuwd naar de overige ideeën van de bewoners. Daarom wordt op woensdag 5 juli een bewonersbijeenkomst georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst kunnen buurtbewoners onder het genot van een kopje koffie of thee met de gemeente in gesprek over verschillende thema’s in de wijk. Vragen waaraan kan worden gedacht, zijn: Hoe denkt u dat de mensen in de wijk elkaar kunnen ontmoeten en beter leren kennen? Hoe maken we de wijk nog aantrekkelijker, veiliger en beter bereikbaar? En dat allemaal voor jong en oud?

Aanvang
De bewonersbijeenkomst vindt woensdag 5 juli tussen 13:00 uur en 14:40 uur plaats op de parkeerplaats van de Hendsweel. Buurtbewoners kunnen ieder moment langslopen voor een gesprek met de gemeente. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de wijk. Daarna is het voor de gemeente tijd om de inwonersvisie op te stellen.

Ook is er de mogelijkheid om op een andere manier met de gemeente in contact te komen. Bewoners met wensen, ideeën of verhalen over Hippolytushoef Oost kunnen contact met de gemeente opnemen via mail wijkgerichteaanpak@hollandskroon.nl of bellen naar 088-321 5000.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button