Den HelderUitgaan

Zwerven over groene erven in Julianadorp

Adverentie

Julianadorp – Tuinliefhebbers kunnen 24 en 25 juni hun hart ophalen in Julianadorp. 25 bewoners uit heel het dorp zetten tijdens Zwerven over groene erven hun hek open voor een bezoekje aan hun dorpstuin.

Op de vijfde editie van het groene evenement zijn tuinen uit zowel het oude als het nieuwe gedeelte van Julianadorp te bewonderen. Zo is er bijvoorbeeld een boerderijtuin met een wijngaard van 500 druivenstruiken opengesteld, maar ook een tuin met een koivijver van 80.000 liter met vele vissen. Alle 25 deelnemende tuinen zijn te herkennen aan het ‘zwerversbordje.’

Het zwerversbordje.

Om overzichtelijk te krijgen welke tuinen allemaal meedoen aan het evenement, is een routefolder ontwikkeld. In deze flyer is een plattegrond met deelnemende tuinen afgebeeld, elk met een korte omschrijving van wat er te zien is. De folder is gratis verkrijgbaar op het Loopuytpark bij restaurant eFFe in ’t Dorp (zaterdag en zondag) en bloemsierkunst Florina (alleen op zaterdag). Online is de routekaart terug te vinden op de Facebook-pagina van Zwerven over groene erven.

Tijd
Zwerven over groene erven vindt zaterdag 24 en zondag 25 juni van 10:30 tot 17:00 uur plaats. Niet alle tuinen zijn beide dagen open voor publiek. In de flyer staat vermeld op welke dag(en) de deelnemende tuinen te bezichtigen zijn.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button