Sport

Ewuosho is eerste nieuwe speler voor Den Helder Suns

Advertentie:

Den Helder – Basketbalteam Den Helder Suns heeft de eerste nieuwe speler gepresenteerd. Nadat eerder al bekend was dat Nick Thran voor 1 jaar heeft bijgetekend is nu bekendgemaakt dat Tobi Ewuosho de selectie komt versterken. Mathijs Verhallen heeft nog een doorlopend contract, waarmee de voorlopige selectie voor het komend seizoen nu op 3 staat.

Ewuosho is een speler met de nodige Europese ervaring, precies waar hoofdcoach Paul Vervaeck naar op zoek was. “In het team wat wij voor ogen hebben past Tobi heel goed. Hij is zeer atletisch, is heel compleet en neemt veel verantwoordelijkheid. De energie waarmee hij acteert zal zeker aanspreken.”

De uit Chicago, Illinois, afkomstige Nigeriaanse neo-international genoot zijn college opleiding aan Alabama State University waar hij in 2020 afstudeerde. Zijn eerste Europe club was Trepca in Kosovo waarna hij in de Spaanse LEB-Silver uitkwam voor Carbajosa. De afgelopen 2 seizoenen liet de 197 cm grote Ewuosho zich gelden in de Portugese competitie bij achtereenvolgens Imortal en Esqueira. De keuze voor de BNXT-league is een logische vervolgstap.

Toon meer

Wop van Eis

Wop is de vaste basketbalverslaggever van Regio Noordkop. Namens de omroep volgt hij de Den Helder Suns.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button